Vinete umplute –reteta vegana

vinete de postReteta asta am primit-o de curand si abia am asteptat sa vad cum iese. Nu ma asteptam sa fie atat atat de delicioasa. Imi plac mult vinetele, sub orice forma, salata, zacusca, baba ganous, vinete sa fie! Dar astea la cuptor le intrec pe toate. Sunt foarte bune, textura perfecta, si sunt si foarte lejere, pot deveni asa cum le vreti in functie de uleiul adaugat.

Avem nevoie de: 4-5 vinete
2-3 cepi
Rosii uscate 2-3
2 linguri pesmet/ faina ovaz
Piper, sare, ulei dupa gust

Pentru sos
Seminte de pin–o mana
Fulgi de drojdie inactiva -2 lingurite
Usturoi
Se pune ceapa la calit, intre timp se da drumul la cuptor si se pune o oala cu apa la clocotit, in care vom scufunda mai tarziu vinetele taiate in 2 parti egale. Partea din mijloc a vinetei se marunteste si se pune peste ceapa, alaturi de rosiile uscate. Se adauga si putin pesmet sau pentru cei ce tin la silueta faina de ovaz, pentru a lega compozitia. Se amesteca si se lasa pe foc cateva minute pana sunt patrunse. Dupa ce am tinut jumatatile de vinete un minut –doua in apa clocotita, se scot, se sterg putin cu un servet, pentru a usca vanata putin inainte de umplere. Se adauga umplutura –cam 2-3 linguri la fiecare vanata si se da la cuptor, nu inainte de a stropi fiecare vanata cu putin ulei, in functie de preferinta. Eu le-am tinut la cuptor cam o ora, probabil cei care au un cuptor mai performant le vor tine mai putin.
In acest timp am pregatit un sos din seminte de pin, maruntind o mana de seminte la rasnita de cafea, apoi adaugand niste praf de usturoi, fulgii de drojdie, sare si putina apa. A iesit un sos super, pe care l-am mai repetat si pentru alte retete. Nu mai spun ce combinatie buna a fost pentru vinetele abia scoase din cuptor, servite cu painica integrala. Si bineinteles ca voi mai repeta reteta cat de curand.

vinete umplute

Tags: ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.