Trufe – un deliciu fara foc!

trufe raw

Dintre toate imitatiile si tentativele de trufe in varianta raw vegan pe care le-am gustat, cele din poze sunt cel mai aproape de realitatea belgiana originala (din pacate si nesanatoasa).
Am incercat sa le pastrez cat mai aproape de adevar (a se citi sa fie sanatoase) si am folosit:

100 grame faina de hrisca
100 grame nuci macinate
3 linguri cacao
indulcitor dupa gust (miere, agave, artar)
esenta rom
50 ml lapte cocos (aprox. 50 ml apa si 4 linguri cocos care au petrecut 1 minut la blender)

Se amesteca hrisca si nucile, cacao si apoi se adauga lapte cocos si indulcitor si rom. Va iesi un amestec dens, din care am modelat bilute pe care le-am tavalit prin cacao sau fulgi de cocos. Cei care au visine pastrate cumva de asta toamna, pot pune o visina “surpiza” in mijloc.

desert fara foc

Trufele ies bune si aromate in varianta aceasta raw vegana, deci sanatoasa. Cei care sunt obisnuiti cu gustul mancarurilor neprocesate termic, le vor aprecia. Cei mai noi in domeniu trebuie sa stie ca diferenta de gust dintre preparatele crude, vegane fata de cele din comert este data si de absenta potentiatorilor de gust/arome.
Insa gusturile se educa, iar atunci cand stai departe de “ispitele” procesate industrial, ajungi sa apreciezi dulciurile mai simple, aromele naturale si combinatiile neasteptate dintre lucruri pe care nu m-as fi gandit niciodata sa le folosesc (gen faina de hrisca intr-un desert).

bombonele raw

Tags: , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.