Tort de ciocolata raw

prajitura raw vegana
Veganu e vegan, dar ii place atat de mult mancarea vie, incat a facut un tort de ciocolata bun de-ti lingi degetele. Si l-a facut in doi timpi si trei miscari.

tort vegan
Baza:

350 grame curmale
2 linguri seminte de susan macinate
4 linguri cacao
3 linguri unt ce cocos

tort ciocolata si alune

Crema:
2 avocado coapte
½ ceasca lapte cocos (sau apa + 3 linguri fulgi de cocos)
100 grame unt de cacao topit
4 linguri indulcitor (agave, zahar, miere sau artar)
3 linguri cacao
aroma : portocala rasa ( sau, dupa gust: rom, alune macinate)

Preparare: ingredientele pentru baza se pun in procesor si se obtine o pasta lipicioasa care se pune in forma. Apoi ingredientele pentru crema de mixeaza in blender, adaugand aroma aleasa. Eu am folosit coaja rasa de portocale. Data viitoare tortul va avea aroma de rom.

tort ciocolata vegan

Elementul surpriza: intre cele 2 straturi am pus alune coapte, partial macinate. Da, le-am pierdut enzimele, dar adaugat ceva aroma. Pot fi nuci sau fructe uscate si rehidratate. Isi au rolul lor intre doua straturi concentrate si consistente, credeti-ma.

desert raw

Apoi, 3 ore de frigider si …gata. Iese o bunatate de tort cu putina munca si putine ingrediente. Va mai amintiti cate ore pierdeam pentru torturile clasice?

Tags: ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.