Sarmale crude – o bucurie de gusturi

sarmale de post crude
Pentru sarmalele raw vegan avem nevoie de:
un pumn de nuci hidratate
2 pumni ciuperci maruntite
un pumn hrisca
un morcov mediu
½ telina medie
cate o jumate legatura marar si patrunjel
50 ml suc de rosii
sare, piper, cimbru (1/4 lingurita)

Cum spuneam, este prima data cand fac sarmale fara supravegherea si acordul parintilor. Fara acord, pentru ca mama spunea ca nu au cum sa iasa bune niste sarmale crude. De post, da, stim cu totii cat de bune sunt, dar crude?
Ei bine, sunt bune si crude.

Sa ne intelegem, nicio leguma nu are gust de carne. Atunci cand am facut lista de ingrediente, nu m-am gandit cum s-ar putea asemana cu sarmalele clasice. Deci, nu seamana cu cele din carne de porc, din contra, sunt mult mai bune.
Majoritatea retetelor de sarmale pe net contin nuci si hrisca. Daca aveam mai multe nuci in casa, as fi pus mai multe, poate doi pumni. Imi place foarte mult gustul lor in combinatie cu celelalte legume.
Prepararea? Foarte simplu. Se incepe de seara, cu nucile si hrisca la hidratat.
A doua zi: ce e mai usor- toate in blender. E adevarat, eu am ras mai intai morcovul si telina, doar pentru a fi sigura ca nu simt vreo bucata mai mare din ele in sarmala.

sarmale vegetariene

Veganu le-a gustat si zice el ca dulceata data de nuci, morcov si telina, cu putina sare si piper se combina foarte bine cu foile de varza murata in care au fost invelite.
Si pentru cei care se intreaba: nu sunt triste deloc. Sunt chiar o bucurie pentru corp, care va digera si va absorbi nutrientii fluierand.
Si am testat pe Vegan. A fost Fericit cand le-a mancat. Ceea va urez si voua.

Motive in plus pentru care recomand sarmalele raw vegane:
1. Varza murata se gaseste pe tot parcursul anului la supermarket si asigura vitamina B12. Varza murata este singurul aliment vegetal ce contine B12.
2. Sunt crude si hranitoare – nucile si ciupercile ii asigura proteine si omega 3 si 6.
3. Intra la categoria usor de pregatit– blenderul isi face treaba, noi doar trebuie sa le invartim.
4. Nu e nevoie de ocazii speciale pentru a le pregati si pot fi umplute cu pate-ul vostru preferat.
5. Foile de varza pot fi inlocuite cu vita de vie.
6. Pot fi servite cu sos de usturoi (pasta de caju cu usturoi, sare si 2 picaturi de lamaie).

sarmale de post

Tags:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.