Petrecere cu cheesecake si ciocolata

prajitura raw

O noua reteta dulce: cheesecake sanatos fara branza, ideal pentru sarbatori si ocazii speciale

In weekend…petrecere mare. Ziua prietenei mele bune si dragi si minunate, stie ea cine este. Tort? Bineinteles. Fiind multi copii invitati (doar 4, dar impreuna fiind, par mai multi, mai ales din punct de vedere al sonorului), dulciurile au fost sanatoase. Cele mai sanatoase dulciuri sunt cele raw-vegane (cel putin teoretic- mai depinde si de combinatiile de alimente si de sursa lor). Altfel, am fololosit ingredientele neprocesate termic, cu vitaminele si enzimele intacte.

Spuneam ceva despre tort. A iesit excelent. Si frumos si gustos.” Frumusetea” se vede.

tort raw vegan

Reteta? Este faimosul cheesecake cu portocale al Oliviei Steer. Acesta este cel mai bun tort raw, pentru ca este si primul desert raw mai elaborat pe care l-am mancat, anul trecut pe vremea aceasta cand mi-am schimbat stilul de alimentatie. Nici nu-mi vine sa cred ca a trecut un an. Dar sa nu devin sentimentala si sa revin la tort. Pentru mine acest cheesecake este ca buna ziua, dar nu toata lumea il cunoaste atat de bine, asa ca voi detalia. Reteta este pe site-ul Oliviei Steer aici.
Sau aici:
3 cani caju inmuiat min. 3 ore
2 pahare fresh portocale
4 linguri sirop indulcitor (agave, artar, miere)
4 linguri coaja rasa portocala
2 lingurite agar-agar
2 cani migdale
2 linguri ulei cocos
2 pumni stafide
mac si o rodie pentru decor
Blat (crusta)- midgalele rasnite se amesta cu indulcitorul (1 lingura), uleiul de cocos si esenta vanilie. Se pune forma de tort, se niveleaza bine.
Crema: in blender se mixeaza caju cu sucul de portocale, 1 lingura indulcitor (sau dupa gust), coaja rasa de portocala. Cele 2 ligurite de agar-agar se fierb intr-un ibric cu un pahar de apa pana incepe sa ingroase si se adauga peste crema de caju, el intarind compozitia atunci cand se raceste. Si gata “branza” din cheesecake. Si cum crema de “branza” merge bine cu stafide, le adaugam si pe acestea. Se aseaza crema peste blat si se lasa in frigider 2 ore.

desert copii

Nimeni nu era raw-vegan, nici macar vegan sau vegetarian, dar tuturor le-a placut cheesecake-ul. Ca sa nu trimit reteta in prea multe locuri, am scris-o aici. Poate inspira si alti parinti care vor dulciuri sanatoase pentru copiii lor. Cel mai bun compliment a fost “eu credeam ca veganii astia sufera cand mananca ce mananca ei, dar nu-i asa”. Una dintre acele situatii cand nu am fost compatimita pentru alegerile alimentare.

ciocolata vegana

Al doilea desert: ciocolata cu rom. Reteta este deja aici , diferenta este ca am adaugat cacao si o aroma (rom). Delicioasa si rontaita cu placere de copii, fara ca sa isi ingrijoreze mamele ca mananca prea mult: ciocolata aceasta are ingrediente sanatoase si pentru ca este foarte consistenta, nu poti manca mult.

ciocolata cu rom

Sanatos si gustos – a fost leit-motivul weekendului, ceea ce va doresc si voua. Mai ales ca urmeaza niste sarbatori, unde meniul traditional nu-i chiar sanatos. Noroc ca stiu niste variante sanatoase, dar si gustoase. Salata de boeuf are varianta sanatoasa, la fel si sarmalele si torturile grele.

Revin cu detalii.

Tags: ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.