Pate “floarea soarelui”

pate vegan

Un pate vegan, chiar raw vegan, caci nu-l vede focul cat timp se prepara, adica vreo 3 minute… nu mai mult.

Avem nevoie de:

 

250 gr. seminte floarea soarelui (se lasa 3-4 ore la inmuiat in apa pentru activarea enzimelor)

2 linguri tahini (pasta de susan)

sucul de la jumatate de lamaie

1/4 de legatura patrunjel

sare

ghimbir (un varf de ligurita)

 

Totul se pune in blender si se da start. In doua minute e gata, fara foc. Dupa jumatate de ora de stat in frigider e delicios (pe langa faptul ca se raceste, se amesteca si aromele).  Este foarte satios si se poate servi pe langa varianta clasica, adica uns pe paine, cu morcov sau telina, ca in poza.

RETETE VEGETARIENE

 

Avantaje? Pateul acesta este la un buton (sa nu spun click distanta de a fi gata), in plus este primul pate in care stii ce ai pus, si anume, proteine care nu vin nici de la Miss Piggy,
nici de la Chicken Little.

Tags:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.