Musaca vegana

musaca de postSalatele au fost intotdeauna de baza la noi, dar odata cu venirea frigului, parca mai simt nevoia de ceva gatit mai des ca vara. Am intrat in sedinta cu mine insami si am hotarat sa fac ceva nou: musaca. Am rascolit putin pe net, am adaptat si iata ce musaca am produs:
Ingrediente:
500 grame ciuperci
3 cartofi mari
3 rosii
2 dovlecei
½ legatura marar
sos de rosii: 100 -150 ml bulion (sau un sos de rosii mai gros), sare, piper, busuioc uscat

Se incepe cu sotatul ciupercilor, la foc mic pentru 10-15 minute. Se adauga apoi rosiile decojite (le-am oparit si astfel am scos coaja mult mai usor) si se mai tin pe foc 5 minute . Sare si piper se adauga dupa gust, marar tocat, o jumatate de legatura.
Intre timp se fierb cartofii si se fac piure. Sare se adauga dupa gust.
Dovleceii se taie felii de 2-3 mm.

Apoi urmeaza partea frumoasa: alternarea straturilor:
Se unge vasul de iena cu ulei si urmeaza primul strat: dovleceii feliati. Deasupra lor am adaugat un sos de rosii (bulion) cu sare, busuioc uscat si piper.
Al doilea strat: piure. Simplu ca buna ziua.
Al treilea strat: ciupercile sotate
Al patrulea strat: feliutele de dovlecei, la fel am turnat sosul facut din bulion, sare, piper, busuioc. Am facut cam 100 ml de sos pentru cele doua straturi de dovlecei.
Se tine la cuptor, foc mediu, pentru 30 minute.

Tags: ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.