Halva raw vegana

halva cacao

Intotdeauna mi-a placut halvaua, inca de mica, si o mancam si ca felul 1 si ca desert, atat de mult eram innebunita dupa ea. Imi placea mult gustul de seminte de floarea soarelui, cacao si rom. Anii au trecut si preferintele nu mi s-au schimbat, doar felul in care vad lucrurile. Acum aceeasi halva mi se pare cam greu de asimilat, si oricum nu mai este ce a fost o data. I-au schimbat textura, ingredientele, nu mai este naturala, ca toate lucrurile existente pe piata de altfel. Asa ca a trebuit sa vin cu ideea mea de halva, si daca tot este sa mancam sanatos, am facut-o raw vegan. Inca nu am ajuns la textura si gustul din copilarie, dar mai este timp. Totusi pentru cat este de sanatoasa si nutritiva, am zis sa pun reteta si aici.

halva floarea soarelui

Avem nevoie de:

-o cana cu varf de seminte decojite de floarea soarelui crude (neinmuiate)
-o mana de fistic
-1/4 cana cacao
-1/4 cana miere (chiar si mai putin)
-esente dupa preferinta
-apa cat sa lege compozitia

Semintele de floarea soarelui se dau pe rasnita de cafea, apoi fisticul, dupa se rastoarna intr-un castron, se adauga cacao, mierea, si se amesteca cu o lingura. Se adauga esenta (eu am pus vanilie pentru ca era cea mai naturala pe care o aveam) apoi n-am rezistat si mi-am bagat manutele in castron pentru a o framanta bine. Cred ca am pus o lingura 2 de apa ca sa o omogenizez mai bine. Apoi am pus-o intr-o cutiuta de plastic pe care o pastrasem de la tofu (inedit). De cum am vazut cutiuta mi-am dat seama ce buna este pentru a da forma, plasticul iti permite sa o scoti din cutie fara probleme chiar daca se lipseste de pereti. Si intr-adevar compozitia a iesit in forma dorita. Compozitia de halva este ca o pasta dar foarte groasa, o poti lua in mana ca pe o coca si ii poti da forma dorita. Va lua forma cutiutei imediat. Apoi se da la frigider, daca nu aveti rabdare, o jumatate de ora la congelator si halvaua raw este gata! O feliuta de halva este un desert ideal, fiind delicioasa dar si extrem de nutritiva, asa ca se poate consuma ca si mic dejun sau gustare atunci cand n-avem timp de gatit altceva. Se pastreaza la frigider pana la o saptamana -asa ca este si un desert extrem de comod.

halva floarea soarelui

Tags: , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.