Enzimele – plus valoare in hrana vie

enzimeIn 1940 cercetatorul Edward Howell a descoperit ENZIMELE- purtatoarele vietii din orice organism viu, materia vie din alimentele noastre.

“Tot ceea ce este in legatura cu alimentatia bazata doar pe cruditati este luat in deradere de multi oameni de stiinta si medici si chiar infierat. Si atunci, nu este de mirare ca multi din ei cad victime acelorasi boli de nutritie, cum ar fi infarctul miocardic, cancerul si altele, fiind secerati de aceleasi maladii ca si pacientii lor, fie ca este vorba de inalti legiuitori care ar fi primii indreptatiti sa ia masuri pentru o reforma alimentara, fie de cel din urma cetatean. Lacomia de bani si dividende sporite are adesea o mai mare pondere decat interesul pentru sanatatea oamenilor, a individului si chiar a lor proprie. ”

Dar ce sunt enzimele: ele sunt fermenti specifici care contin scanteia vietii si intretin viata vegetativa (de relatie) intre celulele plantelor si animalelor. Exista nenumarate tipuri de enzime specifice plantelor si animalelor, ele dirijeaza procese chimice in fiecare organ al omului, al plantelor si animalelor, ca si cum ar avea o minte proprie.

“In corp exista 2 feluri de enzime: endogene (create de corpul nostru) si exogene, pe care le luam din exterior si realizeaza metabolismul celular. Ele (cele exogene) ajung in corpul noastru prin alimentele crude si asigura existenta si inmultirea celulelor noastre. Acesti operatori vii actioneaza ca adevarati mecanici, controland toate functiile corpului. In glande, de exemplu, conduc secretarea de hormoni, in ficat functioneaza ca niste chimisti inteligenti, in rinichi si glandele pielii enzimele se ingrijesc ca sangele sa fie purificat de toxine.
Cu cat alimentatia noastra contine mai multe enzime “proaspete”, cu atat sunt mai multe izvoarele de viata ce se revarsa in corp si din care se pot forma tot mai multe celule tinere. ”
Ele inseamna:
– un surpus de energie si mai multa rezistenta
– o crestere a imunitatii impotriva bolilor
– frumusete a pielii
– o mai buna functionare a glandelor si de aici o buna reglare a greutatii corporale
– curatarea sangelui si a tesuturilor de substantele reziduale.

“Daca enzimele pot sa vindece si sa curete (de toxine), cu atat mai usor este sa ne fereasca de aceste suferinte. Cu cat omul este mai tanar, cu atat organismul este mai bogat in enzime si de aceea este in general mai sanatos, desi regimul de viata (nu numai alimentar) este mai putin echilibrat. Cu inaintarea in varsta, el devine mai usor supus imbolnavirii si din cauza scaderii nivelului de enzime.

Cruditatile cele mai bogate in enzime sunt:
– germenii de grau
– embrionii de seminte- obtinuti prin incoltire
– sucurile de verdeturi
Alimentatia vie (cu cruditati) este cel mai bun tratament de infrumusetare. Se accelereaza reinnoirea celulelor, pielea redevine elastica, iar formarea de riduri se opreste. Cele mai mici si superficiale vase de sange sunt curatate de depozite fiind mai bine irigate. De aici infatisarea proaspata, tinereasca. In acelasi fel cruditatile vindeca hipertensiunea, anghina pectorala si impiedica infarctul miocardic.
Aprovizionarea celulelor corpului cu enzime este o lege a naturii. Asa ca lasam cititorul sa decida daca distrugerea acestora prin fierbere, pasteurizare nu reprezinta o ignorare a legilor naturii.
Pierderea cea mai importanta, ca urmare a lipsei enzimelor din hrana, o constituie deprecierea sarurilor minerale printre care fosforul, calciul, potasiul, fierul. Chimistii sustin ca prin fierbere nu se distrug sarurile nutritive. Ei au dreptate, dar ceea ce se pierde sunt enzimele legate organic de saruri. Fara enzimele corespunzatoare, sarurile nu pot fi transformate si utilizate astfel incat sa fie utile, ele ramanand in cea mai mare parte fara valoare, depozitandu-se ca reziduuri.”

Ce a retinut Veganu:

– alimentele fierte produc, prin metabolizare, o mare cantitate de deseuri si acizi. Unele se elimina, altele se depun si cauzeaza boli (hipertensiune, artrita, calculi biliari, boli de piele).
– gripa este “o solutie de nevoie” a corpului de a se curata din cand in cand pentru a detoxifia corpul, pentru ca boala, prin natura ei, obliga la nemancare- astfel corpul ia o pauza de la digestie si se curata de ceea ce este toxic in el
– absenta cruditatilor (deci a enzimelor) influenteaza negativ diviziunea celulara, deci regenerarea organismului
– alimentatia vie mentine tineretea in corp si un trup tanar tine pasul cu spiritul tanar ce il insufleteste.

Extrase din Ernst Gunther, Hrana vie.

Sursa foto

Tags: , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.