Ciorba de burta vegana

ciorbita burta

Ciorba aceasta foloseste un truc (sau o smecherie – sanatate curata): am inlocuit burta cu ciuperci. S-a mai auzit de trucul acesta, dar daca nu ati incercat, trebuie! Este delicioasa si merita tot efortul. Mai ales ca ciupercile sunt la supermarket si nu necesita tot “tratamentul” pe care il vrea burta.

Deci avem nvoie de:

500 grame ciuperci pleurotus
100 grame caju
usturoi, lamaie, sare dupa gust

Ciupercile se calesc cu usturoi (cativa catei), apoi se adauga laptele de caju, adica cele 100 grame de caju macinat si amestecat la blender cu 2 litri de apa. Se adauga sare, piper, lamaie sau mai mult usturoi, dupa gust. Este excelenta, garantat si se apropie foarte mult de ce stim, dar fara mirosul acela specific de…burta. Toti prietenii care au gustat-o, au mai vrut.

Reteta inspirata de Ligia Pop

Tags: ,

2 Responses to “Ciorba de burta vegana”

  1. celestina Says:

    Si eu am preparat o asemenea ciorba, dar cu ciuperci chinezesti si dreasa cu un ou si cu cateva linguri de smantana.

  2. Veganu fericit Says:

    Foarte buna ideea, dupa cum ai vazut noi am inlocuit smantana si oul si laptele de caju, tot delicios a fost… si lejer ;P

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.