Ciocolata Alba Raw-mantica

ciocolata raw

A venit randul si celui de-al doilea preparat de la potluck (Targul Raw Generation 2012). Este ciocolata alba, de fapt flori de ciocolata alba raw- fara preparare termica.

1/2 ceasca unt cacao devenit lichid
1/2 ceasca caju macinat
miere dupa gust

Pentru aroma, dupa gustul fiecaruia se pot adauga unul sau mai multe ingrediente dintre:
coaja rasa de la portocala/lamaie
stafide
goji
cacao nibs
merisor
vanilie.
Eu am ales sa pun coaja rasa de portocala, goji (inmuiate putin) si merisor (inmuiat).

Preparare: se inmoaie (la bain marie) untul de cacao, apoi se adauga caju macinat la rasnita (nu l-am inmuiat inainte pantru ca ii stricam consistenta ciocolatei daca il dadeam la blender cu apa). Mierea la final, alaturi de arome.
Avem acum compozitia, gustul e delicios deja, trebuie sa-i gasim un recipient in care sa ia o forma prezentabila. Eu am avut forma de silicon de la Ikea (cred ca ei o vindeau pentru a face gheata). Dupa ce intra in forma 🙂 se pune la frigider o ora si e buna de mancat. Chiar delicioasa de mancat. Consistenta este foarte buna, ia forma foarte bine, dupa cum de vede in poze, iar gustul este neasteptat de bun pentru un dulce neprocesat si fara potentiatori de aroma. Pentru cei care nu au formele respective, se poate folosi fundul unei tavi (cu folie pe deasupra) si apoi se poate taia cubulete.

ciocolata albaSe prepara foarte repede, se raceste foarte repede si impresioneaza imediat prin aspect si gust. Incercati cu prietenii, vor fi incantati!

P.S. Nu toata lumea are unt de cacao in casa, il puteti lua de la www.driedfruits.ro, cantitatea sugerata de ei este de 1 kg, insa eu il folosesc si pentru deodorant facut acasa (reteta vine in curand).

Tags: , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.