Branza Raw Vegana

branza raw caju

Cum spuneam, duminica trecuta, pe 7 octombrie, am fost la Targul Raw Generation, la Rin Hotel. Ne-am distrat, ne-am simtit bine, in elementul nostru, si am si participat la potluck. Am fost trei persoane, deci am dus trei feluri de mancare, doua dulciuri (ciocolata alba si neagra) si o branzica. O branza raw vegana, delicioasa, care a starnit mult interes si acolo am promis ca ii pun reteta pe blog. Asa ca, iata reteta de branza raw vegana.

Ingrediente

1 ceasca caju- inmuiate 3 ore
apa
2 capsule probiotic
sare

branza vegana
Preparare
1. Se pot folosi migdale in loc de caju, insa trebuie marita perioada de inmuiere, o noapte ar fi ideal sau minim 8 ore.
2. Se pun in blender si se adauga apa, putin cate putin, atat cat sa se poata amesteca si marunti. Se adauga putina sare, dupa gust si continutul celor 2 capsule de probiotic (luate de la farmacie).
3. Se pune compozitia intr-o punga de strecurat, panza daca nu aveti acea punga, tifon. Punga se poate gasi si aici.
4. Am pus punga pe o sita, sita pe o oala si am acoperit cu un capac. Astfel, apa se scurge in oala, iar compozitia este acoperita. Am lasat o noapte la temperatura camerei, apoi, in dimineata urmatoare am scos branza din punga de strecurat si am pus-o intr-un castronel, pentru a lua o forma prezentabila :). Am mai lasat-o o noapte la frigider, desi cred ca putea fi consumata chiar atunci pentru ca am gustat-o si era foarte buna. Ma gandesc acum ca as fi putut lasa branza la strecurat mai mult de 12 ore si ar fi fost poate mai tare, datorita scurgerii apei. Oricum, gustul este excelent, de cas proaspat.
5. Dupa inca o noapte la frigider, am scos-o pe o farfurie, am sarat-o putin si am acoperit-o apoi de verdeturi uscate: patrunjel, oregano, busuioc.

Cand eram mica, mama facea branza cu chimen. Pasta de branza cu chimen putem face si noi cu aceasta branza raw vegana: dupa de o scoatem din punga de strecurat, ii putem adauga si amesteca acele condimente preferate: fie chimen, fie boia dulce sau iute, fie patrunjel sau orice verdeata sau aroma va place si credeti ca merge. Frumusetea mancarii este data si de faptul ca fiecare poate sa improvizeze pentru a ajunge la gustul care ii place cel mai mult.

Data viitoare cand o fac ii voi pune patrunjel maruntit si ardei gras taiat marunt: ambele au gusturi care mie imi plac foarte mult si va arata si bine: verde, alb, rosu – ca drapelul Italiei 😛

Tags: , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.