Archive for March, 2014

Bucatarim sanatos

Friday, March 21st, 2014

mancare sanatoasaVeganul este foarte fericit! Merge la un seminar de nutritie sustinut de Cristian Margarit. L-am mai vazut la tv, i-am vizitat si site-ul cristianmargarit.ro. Foarte multe info si foarte bine documentate. Mi-a placut.

Eu sunt preocupata de mancatul sanatos, imi place sa stiu ce pot manca, cum pot combina, fara a fi “habotnica”. Adica …din cand in cand…o pizza…Vegetariana, bineinteles. Dar sa revenim la seminar. Eu stiu principiile de baza, iar asteptarile mele sunt legate de acele informatii pe care doar cineva care a cercetat si s-a informat in detaliu le stie. Gen subiectul soia. Eu nu o consum, dar sunt multi vegani care beau lapte de soia. Din informatiile lui, laptele de soia home-made este mai putin sanatos decat cel fabricat industrial, pentru ca i se extrag anti-nutrientii (saponina), care sunt “toxici”.

Informatiile si sfaturile nutritionale sunt cunoscute si pot fi gasite pe internet in mod sigur, dar daca cineva a avut interesul si pregatirea necesare pentru a le sintetiza si face conexiunile necesare putem profita de acest lucru. Ne salveaza timpul de a face noi insine cercetarile si avem in plus discernamantul unui nutritionist cu baze solide. Din noianul de informatii despre nutritie, putem avea garantia ca Cristian Margarit a studiat temeinic veridicitatea lor, necazand in capcana de dezinformare intinsa de marii producatori.

Elementul surpriza este prezenta Florentinei Gionea care va gati vegan si raw-vegan pentru participantii la workshop. Yummy yum. Abia astept.
Ne vedem acolo? Pentru cine nu poate ajunge, voi face poze. Asa, ca sa stiti ce ati pierdut ☺.
Iata aici mai multe informatii despre eveniment si moderatori si unde va puteti inscrie. Daca pe 5 aprilie(este sambata), intre orele 10 si 15 va faceti timp, haideti sa vedem de unde ne luam noi proteinele (sigur nu din carne) si antioxidantii (pentru “tinerete vesnica”). In rest, multa miscare va doresc (dubleaza efectele pozitive ale unei diete sanatoase). Si ganduri frumoase.